Blog Berita Online

Viral

Baju ‘dating’ dan lepas kahwin masih sama, lelaki dipuji setia

Adat selepas berkahwin, setiap pasangan perlu bersama mengharungi pelbagai dugaan dan cabaran, bukan sekadar ‘melepaskan batuk di tangga’ dalam menjalani kehidupan rumah tangga.

Situasi tersebut diluahkan oleh seorang lelaki, Taleeb Mizad yang memuat naik posting di laman Twitter memaparkan foto pertemuan pertama dengan isterinya dan selepas lapan tahun mereka bersama.

Menerusi foto berkenaan, dapat dilihat dia yang juga penyanyi kelahiran YouTube membuat perbandingan ketika ‘dating’ bersama isterinya pada Mac 2013 dan Mac 2021 di sebuah restoran makanan segera.

“Pertemuan itu satu permulaan. Hadapi ujian bersama itu satu perjalanan. Dan usaha untuk tumbuh bersama itu satu kebahagiaan,” tulis bapa dua anak itu.

Bagaimanapun, penampilan Taleeb dalam kedua-dua gambar tersebut lebih menjadi perhatian warganet apabila menyifatkan lelaki itu seorang yang setia.

Mana tidaknya, baju ‘stripes’ atau berjalur oren-kelabu masih kelihatan elok dan tidak lusuh untuk digayakan sempena ulang tahun pertemuan mereka yang ke-8 tahun, semalam.

Meninjau ke ruangan komen, netizen memberikan pelbagai reaksi dimana kagum melihat gaya hidup sederhana lelaki berkenaan selain mendoakan agar pasangan itu kekal bahagia hingga ke syurga.

Selagi pakaian masih elok dan selesa untuk dipakai, apa salahnya. Ikut kemampuan masing-masing! Janji rumah tangga bahagia, baru la hati pun gembira.

Sumber: Twitter @taleebmizad

Leave a Reply