Viral

Identiti bos Macam Scam terbesar di Malaysia mula terdedah

Boss Macau Scam terbesar di Malaysia bukannya orang Macau atau orang Cina seperti yang kita sangka tetapi orang Melayu kita sendiri. Sudah lama gerakan mereka ini diintip oleh SPRM dan PDRM.

Kalau nak tahu apa itu Macau Scam, orang yang call korang cakap korang ada saman la, korang terbabit dengan dadah dan macam-macam lagi la.

Mereka akan suruh korang masukkan duit dalam bank yang diberikan nombor akaun palsu. Kebanyakan yang kena tipu adalah warga emas dan orang yang berduit. Mereka ni buat kerja ramai-ramai sampai berpuluh-puluh orang.

Akhirnya tertangkap Ayahanda Terbesar Macau Scam di Malaysia.

Gambar couple dengan winter clothing itu adalah Ayahanda Boss Chip Beso Dato Addy Kanna dan isterinya Datin Alya Suhaila.

Pada mulanya mereka buka kelab malam di Jalan P Ramlee dan Safe House di alamat 107, Jalan U-Thant hanya 5 minit dari KLCC.

Macau Scammer dengan duit berjuta-juta ringgit ini kemudiannya mencari perniagaan artis-artis dan mereka invest pada perniagaan artis.

So, apa yang korang syak artis yang tak pandai bisnes tiba-tiba ada bisnes jutaan ringgit adalah benar belaka.

Sama ada mereka Partner in Crime mahupun mangsa hanya mahkamah yang dapat menentukannya nanti.

Gambar Shuib dan Sarah serta scammer melabur jutaan ringgit dalam francais minuman Bubblebee yang dikaitkan dengan perniagaan hasil dari wang cuci duit haram.

Mereka berbelanja menggunakan duit cash. Sampai shopping di Pavilion pun bawak plastik hitam penuh dengan cash money. Begitu juga bila berparti di kelab-kelab malam sekitar KL bayar puluh ribu pun pakai cash money.

Mesti korang tertanya-tanya macamana geng-geng Macau Scammer punya Modus Operandi?

Kalau korang nak tahu, Port-port Scammer ini bertempat di Safe house Pusat Operasi Sarang Scammer yang masih beroperasi sampai hari ni.

Alamatnya di 107 Jalan Uthant Ampang. Cash in and out semuanya atas talian. Lengkap dengan CCTV dan independence servers.

Yang pasti cara modus operandi mereka ialah dengan menyewa talian VOIP untuk mengelak daripada dihidu pihak berkuasa.

Sebab tu bila korang terima nombor-nombor kononnye daripada mahkamah, balai polis, atau kastam, korang akan terima satu arahan daripada mesin operator untuk disambung kepada talian handset milik scammer tadi yang kononnya itu adalah pegawai yang menyiasat.

Hakikatnya mereka peminum arak tegar yang tiap-tiap malam meneguk arak dan berpesta dengan duit korang di kelab-kelab malam.

Loading...

Leave a Reply