Blog Berita Online

Berita Utama

Identiti salah seorang mangsa rentung dikenal pasti

TEMERLOH – Dua rentung selepas kereta dinaiki terbakar dalam kemalangan dengan sebuah lori di Kampung Datuk Sharif Ahmad, Jalan Temerloh, Kuala Krau, hari ini.

Dalam kejadian 10.48 pagi itu, kereta dan lori itu masing-masing terbakar selepas bertembung.

Pegawai Perhubungan Awam Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Pahang, Zulfadli Zakaria berkata, terdapat dua mangsa tersepit.

“Kereta itu terbakar 100 peratus manakala lori mengalami kemusnahan 80 peratus.

“Seramai 15 anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat Kuala Krau dan Temerloh dengan tiga jentera memadam kebakaran itu,” katanya.

Beliau berkata, kebakaran dipadam sepenuhnya pada 11.46 pagi dan operasi mengeluarkan mangsa dijalankan.

Katanya, mangsa yang tersepit ditemukan rentung dan mayat diserahkan kepada polis.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Temerloh, Asisten Komisioner Mohd Azhar Mohd Yusof, berkata kemalangan tersebut dipercayai berpunca daripada tindakan memotong di garisan berkembar.

Ketua Polis Daerah Temerloh, Asisten Komisioner Mohd Azhar Mohd Yusof, berkata nahas di Kilometer 28 Jalan Jerantut-Temerloh kira kira jam 10.40 pagi tadi membabitkan sebuah kereta jenis Proton Persona dan lori membawa muatan tanah.

“Berdasarkan siasatan dijalankan, insiden berlaku apabila Proton Persona yang datang dari arah Temerloh menghala ke Jerantut, dipercayai memotong di garisan berkembar sebelum dirempuh sebuah lori dari arah bertentangan.

“Akibat perlanggaran itu, Proton Persona berkenaan terseret kira-kira 20 hingga 30 meter dan terbakar,” katanya dalam satu kenyataan.

Pihak polis juga telah mengenal pasti identiti salah seorang individu yang rentung dalam kejadian tersebut.

Mangsa yang dikenal pasti merupakan mangsa yang berada di tempat duduk penumpang hadapan.

“Kad pengenalan mangsa turut ditemui dan mangsa merupakan lelaki berbangsa Melayu berusia 35 tahun yang beralamat di Kampung Pinang Mukim Sok, Sik, Kedah.

“Pemandu kereta berkenaan juga seorang lelaki dewasa, namun identitinya masih belum dikenal pasti,” katanya.

Leave a Reply