Berita Utama

Permata ulama Kedah, Tuan Guru Haji Rifaie Yaakob meninggal dunia

Laman Facebook Pejabat Mufti Wilayah Persekutuan memaklumkan bahawa permata ulama negeri Kedah, Tuan Guru Haji Rifaie Yaakob telah kembali ke rahmatullah.

Beliau merupakan salah seorang Ahli Jawatankuasa Fatwa Negeri Kedah, ulama Sufi serta Mudir Pondok Al-Zuhdiah Carok Salang, Kampung Parit Panjang, Kedah.

Ya Allah, ampunilah dosanya, rahmatilah dia, selamatkanlah dia, maafkanlah dia, muliakanlah tempat persinggahannya, luaskanlah kuburannya, mandikanlah dia dengan air, salju, dan embun, bersihkanlah dia dari segala kesalahan sebagaimana Engkau membersihkan pakaian putih dari kotoran, gantikanlah rumahnya dengan rumah yang lebih baik, keluarganya dengan keluarga yang lebih baik, pasangannya dengan pasangan yang lebih baik, masukkanlah dia ke dalam syurga, dan lindungilah ia dari seksaan kubur dan dari seksaan neraka”

Bagi pihak Pejabat Mufti Wilayah Persekutuan ingin merakamkan ucapan takziah buat keluarga Allahyarham Tuan Guru Haji Rifaie Bin Yaakob. Moga Almarhum ditempatkan dikalangan para auliya’, siddiqin, syuhada’ dan solihin.

Loading...

Leave a Reply