Hiburan

Sekali ‘seluk’ dapat RM500, penyanyi muda dedah kawan jadi sugar baby

Hanya kerana mahu lari dari masalah kesempitan hidup, kebanyakan individu terutamanya golongan remaja memilih jalan ‘pintas’ sehingga sanggup menggadaikan maruah dengan menjadi ‘sugar baby’.

Terbaru, penyanyi muda Bunga Isme dan Farisha Irish membuka mulut menceritakan pengalaman mereka apabila berkawan dengan individu yang terlibat dalam kegiatan tidak bermoral ini.

Memetik laporan Kosmo, Bunga Isme memberitahu ada rakannya yang melibatkan diri dalam kegiatan ‘Sugar Baby’ sejak berusia 17 tahun kerana menghadapi masalah kesempitan hidup.

Hal ini kerana, rakannya itu datang dari keluarga yang sudah berpecah-belah, maka dia dikatakan terpaksa memilih jalan tersebut untuk meneruskan hidup dan membiayai perbelanjaan persekolahan.

“Dia pernah beritahu saya, sekali seluk atau pegang bahagian alat sulit, dia boleh dapat wang mudah bermula RM500. Bayangkan kalau dia buat perkara-perkara lain yang lebih ‘daring’,” katanya.

Jelas penyanyi ini lagi, ibu bapa rakannya juga tahu mengenai kegiatan tidak bermoral yang dilakukan anaknya itu tetapi mereka hanya bertindak mendiamkan diri.

Sementara itu, penyanyi Farisha Irish turut berkongsi pengalamannya berkawan dengan individu yang menawarkan khidmat ‘Sugar Baby’ ketika di universiti.

Jelas Farisha, banyak lagi cara dan kerja halal lain yang boleh dilakukan untuk menjana pendapatan dan bukannya dengan memilih jalan ‘pintas’ ini untuk memperoleh kesenangan hidup.

“Ada dalam kalangan rakan yang jadi ‘Sugar Baby’ sebab memerlukan duit. Dia tidaklah terlalu pamerkan kemewahan tetapi orang tahu dia melakukan kegiatan terkutuk sebegitu sebab mampu tinggal di rumah sewa berbanding pelajar lain yang menetap di kolej,” katanya.

Sumber: Kosmo

Loading...

Leave a Reply

error: Content is protected !!