Blog Berita Online

Hiburan

‘Macam lebih besar dari syahadah’ – Suhaimi Saad tanya vaksin ni Tuhan ke?

Sebut saja nama penyanyi Suhaimi Saad pasti ramai tahu bahawa bekas anggota kumpulan nasyid In Team itu pernah mencetuskan kontroversi kerana pendirian anti vaksin dan pernah membuang ubat hospital.

Terbaru, menerusi satu perkongsian di Instagram, Suhaimi mempersoalkan adakah vaksin ini Tuhan sehinggakan untuk masuk ke masjid memerlukan dua dos vaksin.

“Vaksin ni Tuhan ke apa? Nampak macam lebih besar pulak dari MyKad dan syahadah. Nak masuk masjid, haji umrah, mall, kedai makan, semua nak kena dua dos dulu,” katanya.

Dalam pada itu, Suhaimi turut bertanyakan prosedur operasi standard (SOP) milik siapa dan turut disertakan dengan hashtag dajjal.

Sementara itu, dalam satu perkongsian lain, Suhaimi memuat naik status bahawa vaksin tidak diwajibkan, namun segala aktiviti seperti ke masjid memerlukan dua dos vaksin.

Jelasnya lagi, dia percaya kepada kekuasaan Allah dan tidak akan patuh kepada kerajaan yang zalim. Katanya lagi, dia tidak kisah jika tidak dibenarkan melakukan apa sahaja yang memerlukan dua dos vaksin.

“Tak wajibkan vaksin, tapi itu tak boleh ini tak boleh. Rentas negeri tak boleh, haji umrah tak boleh, solat jumaat tak boleh, semua kena dua dos dulu. Ada aku kisah,” katanya.

Leave a Reply