Viral

Tak jaga batas lelaki dan perempuan, kursus ‘team building’ Coway dikecam netizen

Seorang wanita mengecam penganjuran kursus ‘team building’ anjuran Coway kerana melibatkan pergaulan bebas antara lelaki dan perempuan.

Menurut individu yang dikenali sebagai Kim itu, dia terkilan dengan salah satu aktiviti dalam kursus tersebut kerana tidak menjaga batas-batas peserta yang rata-rata beragama Islam.

“Yer ni permainan Coway anjurkan untuk staff2, katanya team building. Dengan laki aku kena dukung perempuan mcm ni. Dah tiada idea ke apa buat permainan mcm ni. Masing-masing dah ada suami isteri main permainan ni”

“Mana perginya batas lelaki dan perempuan dlm Islam lagi-lagi pemainnya pun dah berkahwin. Takde otak ke?”

“Aku sebagai isteri tgk benda mcm ni korang rasa patut ke permainan ni dianjurkan? Berlambak lagi permainan yang boleh dibuat main., note ekk semua dlm ni semua dah berkahwin. BODOH” tulis Kim menerusi Facebook miliknya.

Perkongsian tersebut tular dan menerima pelbagai reaksi daripada netizen.

Berikut antara komen yang diambil dari media sosial:

Loading...

3 Comments

  1. Dr.Haji.

    Benci pula!

  2. Aidil

    Memang melayu mudah dipergunakan.kalau dah tahu benda tu mesti dibataskan oleh agama,Buat apa korang ikut?? Ke masa Buat program tu otak korang xde? Lps siap peluk dukung bini org baru otak tu brfungsi? Tu pn lps trpikir utk viralkn.spatutnya ms Buat tu korang pikir!!! lps dipergunakan baru nk kecoh!!! Goblok

  3. eL

    toksah kata koway.. team building ice breaking staf gomen pun sama je camni.. bila di tegur kita di maki balik

Leave a Reply