Blog Berita Online

Berita Utama

Akibat curi bedak, guru tadika dipenjara 10 hari dan denda RM1,500

KUALA LUMPUR – Akibat mencuri satu bedak padat muka di kedai produk kesihatan dan kecantikan pada Jumaat lalu, seorang guru tadika dipenjara 10 hari dan denda RM1,500 oleh Mahkamah Majistret di sini, hari ini.

Majistret Mohamad Aizat Abdul Rahim memerintahkan S. K. Yoges, 37, menjalani hukuman penjara bermula dari tarikh dia ditangkap pada 27 November lalu selain turut memerintahkan tertuduh menjalani hukuman penjara empat minggu lagi, sekiranya gagal membayar denda.

Yoges mengaku bersalah mencuri satu bedak padat muka jenama Revlon bernilai RM60.70 milik Watson’s Personal Care Stores Sdn Bhd di pusat beli-belah di Jalan Bukit Bintang di sini, pada 8.35 malam, 27 November.

Pertuduhan ke atas wanita itu dibuat mengikut Seksyen 380 Kanun Keseksaan, yang memperuntukkan hukuman penjara maksimum 10 tahun dan boleh didenda.

Timbalan Pendakwa Raya Nur Fatin Mohamad Farid memohon mahkamah menjatuhkan hukuman setimpal berbentuk pengajaran terhadap tertuduh, namun Yoges yang tidak diwakili peguam merayu supaya mahkamah menjatuhkan hukuman ringan atas alasan dia perlu menanggung keluarga.

Leave a Reply