Blog Berita Online

Berita Utama

Anak Syafiq Ahmad maut kemalangan baru berusia 22 hari

KUALA LUMPUR: Penyerang muda JDT, Muhammad Syafiq Ahmad, 25, yang terlibat dalam kemalangan awal pagi tadi, baharu sahaja menyambut kelahiran anak kedua 14 November lalu.

Isterinya, Nor Amalina Norain, 25, melahirkan bayi lelaki secara normal pada pukul 2.05 petang di Hospital Pakar KPJ Puteri di Johor Bahru.

Utusan Malaysia difahamkan, bayi lelakinya itu meninggal dunia dalam kemalangan di Lebuhraya Utara Selatan (PLUS) Sungai Bakap di Nibong Tebal, pagi tadi.

Dalam kejadian melibatkan sebuah kereta jenis Toyota Vellfire berwarna hitam itu, turut maut ialah wanita warga tempatan Zainab Wahab, 45, dan warga Indonesia Titik Sukamti, 30-an.

Dalam kejadian itu, Muhammad Syafiq dan seorang lagi anak perempuannya, Aaira Nur Saffiyya, 2, turut cedera ringan namun isteri beliau dilaporkan cedera parah.

Menurut jurucakap Jabatan Bomba dan Penyelamat negeri, pihaknya menerima panggilan kecemasan mengenai kejadian itu kira-kira pukul 5.36 pagi dan tiba di lokasi kurang 10 minit kemudian. – UTUSAN ONLINE

Leave a Reply