Blog Berita Online

Hiburan

Bengang disuruh buat ujian DNA, Ryzal Ibrahim mahu saman netizen biadab

Baru-baru ini perkongsian personaliti media sosial Ryzal Ibrahim menjadi perhatian ramai apabila seorang netizen memintanya untuk membuat ujian DNA terhadap anak perempuannya Rina.

Berkongsikan komen netizen itu di Insta Story, individu tersebut mengatakan wajah bayi berusia tiga bulan itu langsung tidak sama dengannya.

BACA: Dipaksa Berpantang Ikut Adat Melayu, Ryzal Ibrahim Mohon Hormati Maryam

Tidak hanya berdiam diri, Ryzal berkata dia mungkin akan mengambil tindakan undang-undang memandangkan mungkin kurang berkesan jika perkara itu dilaporkan kepada pihak Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM).

“Nak kira macam mana ya? Kalau lapor SKMM tak berkesan, kita hantar surat cinta peguam,” tulisnya.

Sementara itu, dalam satu lagi perkongsian Ryzal menyifatkan kenyataan tersebut adalah fitnah dan memaklumkan berjaya menjejaki lokasi individu berkenaan.

“Dia fitnah anak saya perlu buat DNA atau dalam erti kata lain, anak orang lain bukan anak saya. Tak perlu sembunyi nama, kami dapat URL profile sudah cukup untuk jejak lokasi,” tulisnya.

Terdahulu, Ryzal berkahwin dengan wanita warga Korea Selatan yang dikenali sebagai Maryam pada 15 Ogos 2019. Pasangan itu juga baru menimang cahaya mata sulung diberi nama Rina pada pada Oktober tahun lalu.

Leave a Reply