Blog Berita Online

Berita Utama

Lelaki bakar diri dalam kereta meninggal dunia

KANGAR: Seorang lelaki yang melecur 96 peratus selepas bertindak membakar diri dan keretanya dalam satu kejadian di Kampung Syed Omar, Bintong di sini, semalam dilaporkan meninggal dunia hari ini.

Perkara itu disahkan Ketua Polis Daerah Kangar, Superintenden Wari Kiew.

Katanya, mangsa, Chong Wee Seng, 28, sebelum itu berada dalam keadaan kritikal dan menerima bantuan pernafasan di Unit Rawatan Rapi Hospital Tuanku Fauziah (HTF) di sini.

“Mangsa disahkan telah meninggal dunia sebentar tadi,” katanya ringkas di sini hari ini.

Terdahulu Utusan Malaysia melaporkan seorang lelaki yang kecewa dengan teman wanitanya yang mempunyai kekasih baharu dipercayai bertindak membakar diri dan keretanya dalam satu kejadian di Kampung Syed Omar, Bintong di sini, malam tadi.

Kejadian kira-kira pukul 8.40 malam itu, mangsa yang berusia 28 tahun itu juga dilaporkan melecur 96 peratus pada bahagian badannya.

Hasil siasatan mendapati kejadian berlaku di atas jambatan Kampung Syed Omar dan mangsa merupakan seorang pemilik kedai aksesori kenderaan.

Mangsa juga merupakan seorang pesakit luar Jabatan Psikiatri HTF dan mempunyai rekod beberapa kali cubaan membunuh diri termasuk mengelar tangan pada Januari lalu dan meminum racun tikus sehari sebelum kejadian. – UTUSAN

Leave a Reply