Blog Berita Online

Hiburan

‘Tak sensitif langsung’ – Netizen selar video masakan Maria Tunku Sabri

Sejak berhenti dari mengacara rancangan Jalan Jalan Cari Makan, Maria Tunku Sabri kerap memuat naik pelbagai video masakan di laman Instagram miliknya.

Bagi yang mengikutinya, pasti anda sedar bahawa Maria sering meletakkan tajuk resipi yang unik kerana menggabungkan nama masakan tersebut dengan berita semasa yang popular pada ketika itu.

Walaubagaimamanpun, ramai yang menggeleng kepala apabila melihat tajuk terbaru resipi masakannya yang seperti kurang sensitif dan tidak sepatutnya dilakukan olehnya.

Malah ada yang kecewa memandangkan ini bukan kali pertama Maria menamakan masakannya dengan isu yang sensitif.

Pastinya ramai ada membaca kisah mengenai kisah seorang isteri yang dibunuh oleh suaminya sendiri dengan senapang angin sebelum dimasukkan ke dalam tong dan ditanam di sebuah ladang serai baru-baru ini.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maria Tunku Sabri (@mariajjcm)

Selepas laporan berita tersebut Maria telah memuat naik sebuah video masakan dengan tajuk ‘Suami Tembak Isteri Sumbat Dalam Tong Sekali Dengan Sayur Campur Special’ sebelum menukarnya kepada ‘Sayur Campur Special Sedih Kes Suami Tembak Isteri Masuk Dalam Tong’.

Seorang chef influencer, Dee Dee di Instagram dilihat tidak mendiamkan diri dan mengkritik Maria kerana tidak sensitif dalam pemilihan tajuknya.

Bahkan semua komen kritikan di video masakan tersebut didakwa telah dipadam oleh selebriti tersebut dan hanya komen positif sahaja yang dapat dibaca pada klip itu kini.

Menjengah ke ruangan entri Chef Dee Dee, rata-rata netizen turut mengkritik Maria kerana tergamak menggunakan tajuk sedemikian memandangkan ia mungkin akan membuatkan ahli keluarga mangsa sedih.

Leave a Reply