Blog Berita Online

Hiburan

Risteena takut buat swab test sampai terketar-ketar

PERKONGSIAN video bakal pengantin iaitu pelakon Nur Risteena melakukan ujian calitan Covid-19 menarik perhatian netizen di laman Instagram miliknya.

Menerusi video tersebut, Risteena atau nama sebenarnya Nur Risteena Munim Zainul Ilyas tidak dapat menahan air mata kerana terlalu takut untuk melakukan ujian tersebut.

Risteena yang bakal melangsungkan perkahwinan dengan aktor Isa Khan pada Jumaat melahirkan rasa syukur apabila hasil keputusannya negatif.

“Hei, I bukan mengada-ngada lah. Memang takut pun. Alhamdulillah selesai dengan swab test dan keputusan negatif. Sebenarnya, tak ada la sakit sangat, tapi sebab terlalu takut, jadi fikiran dah tetapkan sakit.

“Bila dapat tahu, untuk akad nikah ini kena buat swab test dulu, terus terketar-ketar. Tapi tak dapat lari. Nak kahwin kan. I did it,” tulis Risteena.

Video yang berdurasi tidak sampai satu minit itu juga kedengaran suara Isa yang berada di sisi sedang memujuknya.

“Dongak sayang… relax bahu sayang. Tutup mata dan relaks… Bismillahirrahmanirrahim. Very quite, few seconds saja,” pujuk Isa.

Rata-rata netizen turut memahami perasaan kakak kepada pelakon Ruhainies itu yang takut untuk melakukan ujian calitan atau swab test.

Risteena bakal melangsungkan pernikahan dengan Isa Khan pada pagi, Jumaat manakala majlis resepsi pasangan itu akan diadakan pada sebelah malam hari yang sama, di sebuah dewan, Kuala Lumpur.

Sebelum ini, Risteena dan Isa memberitahu mereka terpaksa menunda pernikahan yang sepatutnya berlangsung pada 20 November tahun lalu berikutan pandemik Covid-19.

Pasangan itu mengumumkan berita pertunangan mereka di majlis sambutan ulang tahun kelahiran Risteena di Bora Ombak, Putrajaya pada 6 Disember 2019.

Leave a Reply