Blog Berita Online

Uncategorized

Nama unik, stadium Ffira Mikah di Kuala Nerang jadi sebutan netizen

Dalam dunia bola sepak, nama stadium memainkan peranan yang sangat penting kerana ia adalah satu kebanggaan buat para pemain dan penyokong.

Sebagai contoh, kelab bola sepak terhebat di dunia Manchester United mengelarkan Stadium Old Trafford sebagai ‘The Theatre of Dreams’.

Gelaran ini membawa erti banyak impian dan cita-cita yang dapat direalisasikan di stadium keramat ini.

Bercerita mengenai nama stadium, baru-baru ini telah berlangsung majlis penyerahan sebuah stadium mini oleh Majlis Daerah Padang Terap (MDPT) kepada kelab bola sepak KN Kiara.

Majlis tersebut disempurnakan oleh Pegawai Daerah Padang Terap, Hakim Ariff Md Nor.

Stadium ini telah dibaik pulih untuk tujuan penganjuran perlawanan bola sepak atau disewa untuk sebarang aktiviti dan program.

Bagaimanapun, timbul satu isu apabila peminat bola sepak mempersoalkan pemilihan nama stadium yang kelihatan sedikit pelik iaitu Stadium Mini Ffira Mikah.

Setelah diperiksa, nama Stadium Ffira Mikah ini adalah nama Pegawai Daerah Padang Terap, Hakim Ariff Md Noor yang diterbalikkann.

Isu pemilihan nama ini mendapat perhatian ramai yang mempersoalkan kredibiliti pegawai daerah terbabit sehingga namanya diabdikan pada sebuah stadium.

Apa komen anda tentang isu ini?

Leave a Reply