Blog Berita Online

Viral

Tepukan gembira frontliner rai kejayaan lawan Covid-19 buat rakyat Malaysia sebak

Ucapan terima kasih yang dizahirkan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin kepada barisan hadapan negara dalam melawan Covid-19 semasa Perutusan Khas Perdana Menteri semalam benar-benar menyentuh hati.

Mana tidaknya, perjuangan mereka yang selama ini berkorban masa, tenaga dan nyawa telah berjaya membendung penularan pandemik tersebut dan mencatatkan 80 peratus kes sembuh sepenuhnya.

Tepukan penuh suka duka

Sebagai menghargai ucapan terima kasih itu, pasukan frontliners yang terdiri daripada warga Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) lengkap berpakaian PPE telah membuat satu video yang memaparkan mereka bertepuk tangan sambil bersorak gembira, khusus buat seluruh rakyat Malaysia.

Terasa sebak lihat video ini

Video tersebut dikongsi di Twitter seorang individu bernama Cik Anas yang turut mengucapkan tahniah diatas usaha para barisan hadapan yang bertungkus-lumus berjuang demi negara.

Ia kemudiannya berjaya mendapat maklum balas daripada netizen yang rata-rata berbangga dengan frontliner negara dan sangat berterima kasih dengan pengorbanan yang mereka berikan.

Kalian layak dihargai

Kami bangga dengan frontliner Malaysia

Loading...

Leave a Reply

error: Content is protected !!