Blog Berita Online

Viral

Tular video ambulans terpaksa berhenti sebab VIP nak lalu?

Sebagai pengguna jalan raya, biasanya kita akan memberi laluan jika ambulans ingin lalu. Ini bagi memastikan setiap urusan berjalan dengan lancar lebih-lebih lagi jika ambulans membawa pesakit ataupun ketika kecemasan.

Namun, hari ini tular satu video yang menunjukkan sebuah ambulans terpaksa berhenti di persimpangan jalan bagi memberi laluan kepada rombongan VIP yang dikatakan menuju ke kawasan banjir.

Menerusi video tersebut dapat dilihat yang pihak berkuasa telah menjaga lalu lintas supaya kenderaan-kenderaan yang dikatakan milik orang kenamaan dan wakil-wakilnya dapat melalui jalan tersebut dengan lancar.

Orang awam dan ambulans yang berada di situ didakwa perlu berhenti sebentar untuk memberikan laluan buat mereka.

Berikutan itu, netizen telah meluahkan rasa kekesalan mereka terhadap kejadian yang berlaku.

Walau bagaimanapun, masih ada yang bersangka baik berkemungkinan ambulans tersebut tidak membawa pesakit dan boeh sahaja berhenti memandangkan tiada keperluan kecemasan.

Setakat ini, belum ada sebarang penjelasan daripada mana-mana pihak berhubung video yang tular tersebut. Diharap apa yang berlaku sekadar salah faham dan mungkin memang benar tiada sebarang kecemasan yang perlu dikejarkan pihak ambulans.

Leave a Reply